The Black Turtle

THE BLACK TURTLE

THE BLACK TURTLE – Crna kornjača

Pivara THE BLACK TURTLE je počela sa radom početkom 2010. godine u selu Kukujevci, nadomak Šida u Vojvodini. Izradjena je po HBH tehnologiji najvišeg standarda, a kompletan sistem rada sa tehnologijom pokazan nam je od strane gospodina Janoša Morvaja, koji je veliki poznavalac Bavarske i Češke tehnologije piva.

Proizvodnja piva u pivari se zasniva na staroj Nemačkoj tehnologiji kuvanja i odležavanja Pils piva. Proizvodnja se sastoji u četiri faze. Prva faza je mlevenje i potapanja slada, druga faza je kuvanje ječmenog čaja dobijenog posle potapanja slada uz dodavanje šišarkica hmelja. Treća faza je pretakanje piva u tankove za fermentaciju, gde se dodaje pivski kvasac. Tu se vrši prvi deo fermentacije. Četvrta i zadnja faza je prebacivanje u lager tankove, gde se vrši dodatna fermentacija i odležavanje piva do vremena za istakanje.Vreme potrebno za ceo ciklus je minimum 21 dan. Po završetku odležavanja pivo se prebacuje u posebne tankove za istakanje. Pivo proizvedeno ovom tehnologijom spada u red Nemačkih tj. Bavarskih piva sa neskinutim kvascem što mu daje poseban kvalitet i aromu koja je veoma cenjena kako kod pivara tako i kod pivopija. THE BLACK TURTLE piva sa voćnim ukusima se proizvode dodavanjem specijalnih, organskih sirupa u procesu odležavanja. Sva THE BLACK TURTLE piva, izuzev IPA-e imaju do 5% alkohola.

SVETLO PIVO:

THE BLACK TURTLE svetlo pivo spada pod češko-bavarski stil pravljenja lager (pilsner) piva sa 12% ekstrata. U procesu proizvodnje koji traje 21 dan se koriste najkvalitetniji domaći ječmeni slad i uvozni belgijski hmelj. Pivo je veoma pitko, prepoznatljivog ukusa i arome sa procentom alkohola koji ne prelazi 4,6 procenata.

TAMNO PIVO:

THE BLACK TURTLE tamno pivo spada pod belgijski stil pravljenja stout piva sa 12,5% ekstrata. U procesu proizvodnje koji traje 21 dan koristi se kombinacija pet različitih vrsta ječmenog slada – najkvalitetniji domaći pilsner kao i četiri uvozne belgijske vrste. Pivo je postojano, karakteristično snažnog ukusa i prepoznatljive arome sa procentom alkohola oko 5,5%.

PIVA SA VOĆNIM UKUSIMA:

Otvaranjem prve Crne Kornjače davne 2000. godine ponudili smo vam nešto što do tada niste imali priliku da probate: piva sa voćnim ukusima. Godinama smo vredno radili da napravimo i usavršimo taj jedinstveni spoj pravog piva i osvežavajućeg voća koji je vremenom postao zaštitni znak Crne Kornjače.

Naša piva sa voćnim ukusima se proizvode na bazi našeg svetlog piva kome se u toku procesa odležavanja dodaju pripremljeni voćni sokovi. Ukusi koje imamo u ponudi su BOROVNICA, LIMUN i JAGODA. Sva piva sa voćnim ukusima imaju 4,6% alkohola.

DIMLJENO PIVO – Märzen Rauchbier (Smoked Lager)

Dimljeni Lager (Märzen Rauchbier) je izvorni nemački proizvod, poreklom iz Bavarske još sa početka 16. veka, poznat je još i pod nazivom “Martovsko pivo”. Dobija se dodavanejm dimljenog ječma koji mu daje karakterističan ukus i aromu koja podseća na dimljeno meso. Razne pivare koriste različite metode dimljenja i uglavnom ih čuvaju u tajnosti, tako da ćemo i mi ostati misteriozni po tom pitanju. Dimljeni Lager sadrži do 5% alkohola.

Bavarski Pivarski Dekret iz 1539 zabranjuje proizvodnju ovog piva osim u periodu izmedju Dana Sv.Mihaila (29.septembar) i Dana Sv.Djordja (23.April) zbog velike opasnosti od požara pri dimljenju tokom toplih letnjih meseci. Tokom leta, pivo je lagerovano u pećinama i kamenim podrumima punim velikih blokova leda koje su tokom zime donosili iz obližnjih jezera. S obzirom da je led u jezerima bio dostupan samo do marta meseca, pivo se tada i kuvalo i skladištilo u već pripremljenim prostorijama za upotrebu tokom ostatka godine. Odatle i naziv: Märzen Rauchbier – Martovsko Dimljeno Pivo.

NOVOGODIŠNJE PIVO – New Year’s Brew

Kada se približi sezona božićnih i novogodišnjih praznika Crna Kornjača vam priprema pravu prazničnu poslasticu. U pitanju je pivo inspirisano čuvenim belgijskim začinjenim pivima, pripremljeno po našim receptima uz dodatak cimeta, anisa i kore od pomorandži. Bronzano narandžaste je boje, veoma pitko, karakterističnog osvežavajućeg ukusa i sa količinom alkohola koja ne prelazi 5%.

PŠENIČNO PIVO – Weissbier

Poznato još kao belo ili mutno je pivo koje se dobija kombinacijom više vrsta pšeničnog i ječmenog slada. Naše Pšenično pivo spada u fllamanski, lakši tip pšeničnih piva i dobija se mešanjem jedne vrste pšeničnog sa dve vrste ječmenog slada. Zamućeno, postojano i osvežavajućeg ukusa, sa procentom alkohola koji ne prelazi 5%.

BELGIJSKO MANASTIRSKO PIVO – Amber Abbey

Kao što mu ime govori, pivo vodi poreklo iz Belgije, a prvi su ga proizvodil opati malih belgijskih manastira početkom XV veka. Proizvodeneo isključivo od najkvalitetnijeg uvoznog ječma, snažno i aromatično, boje ćilibara sa povišenim procentom alkohola – do 8%.


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

RT @RisticMS Da li ce biti Piksi ili Muslin... Samo sa Radomirom na celu nije bilo nepobedivih protivnika. pic.twitter.com/A4mYYCtZwJ

About 7 hours ago from Pivo_rs 🍻's Twitter via Twitter Lite

Šta mislite o ovom tekstu?